Дикар Консулт ООД

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на MOTORNI-TRIONI.COM
 

Моля, внимателно прочетете общите условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате сайта се счита, че приемате и сте съгласни с посочените Общи условия.
 
Натискайки отметката „Съгласен съм с условията за ползване" и завършвайки процеса на поръчка на стоки, Вие заявявате че сте запознати и приемате всички правила като потребител на www.motorni-trioni.com, отговорен сте за Вашите покупки и се съгласявате да спазвате всички условия за ползване на електронния магазин.Данни за Дикар консулт ООД 
Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите: 
- Наименование на Доставчика: Дикар консулт ООД 
- Седалище и адрес на управление: България, гр. Плевен, ул. Дойран 106А
- Данни за кореспонденция: България, гр. Плевен, ул. Българска авиация 13,  еmail: office@dikarconsult.com, тел. 064 888 111;
- Фирмата е регистрирана като администратор на личните данни;Регистрация
Регистрацията на сайта е напълно безплатна и доброволна. Сайтът може да бъде разглеждан от Потребителите свободно, без да е необходима регистрация. Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина продукти, включително, но не само: начин на употреба, технически характеристики, гаранционни условия и т.н., е предоставена от производителя, респективно вносителя на съответния продукт, като Дикар консулт ООД не носи каквато и да е отговорност при невярно, неточно или неправилно представена информация, както и информация, представена по заблуждаващ начин, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, както и при печатни грешки. 
Поради големия брой продукти в сайта, Ви уведомяваме, че е възможно някои от използваните снимки да са примерни и да не отговарят напълно на реалните машини и инструменти. Моля при поръчка уточнявайте допълнителното оборудване с оператора, който ще се свърже с Вас. Фирмата не носи отговорност при промяна на снимковите и технически данни в сайта. 
Всички цени, представени в сайта, са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, като Дикар консулт ООД си запазва правото без предупреждение да променя цените по всяко време. Отстъпката за всяка направена онлайн поръчка не важи за продукти, които към момента участват в промоция. Представените в сайта цени на продукти са крайни за 1 брой и включват всички данъци и такси. Цената за доставката е посочена отделно, ако изрично не е упоменато, че е безплатна.


Поръчка

1.) Публикуването на стоки на сайта се счита за публична покана от страна на Дикар консулт ООД, насочена към неопределен кръг лица, мотивираща ги да отправят предложение за сключване на договор за покупко-продажба по смисъла на чл. 290, ал. 1 от Търговския закон.

2.) Попълване на формата за покупка и натискането на финализиращия бутон “Потвърди” или попълването на формата за бърза поръчка и натискането на финализиращия бутон “БЪРЗА ПОРЪЧКА!” се счита за предложение за сключване на договор за покупко-продажба, с предмет посочените стоки, направено чрез електронни средства, отправено към Дикар консулт ООД. Всяка употреба на термина “поръчка” в рамките на този раздел се отнася до такова предложение.

3.) Дикар консулт ООД си запазва правото да не приеме предложение от горепосочения вид, направено във връзка с горепосочените покани, при наличие на основателни причини, например:

a) Поръчаните стоки не са налични в складовата база на Дикар консулт ООД или в тази на търговските му партньори, към момента на обработване на поръчката, а ако има наличности те са предназначени за доставка по по-рано обработени поръчки.

b) В резултат на грешка при въвеждането на информация на сайта, технически проблем или неоторизирана намеса в информационната система на Дикар консулт ООД, обявената цена, съгласно която е направена поръчка е по-ниска от пазарните цени за стоки от същия или подобен вид с повече от 30 (тридесет) на сто и/или е в съществено несъотвествие с обявените на сайта общи параметри за намаления на стоки или за промоционални условия за продажба.

c) Всякакви форсмажорни обстоятелства, които поставят Дикар консулт ООД в обективна невъзможност да достави поръчаната стока или да предаде вярно параметрите на поръчаната стока в сайта. На невъзможност се приравняват и хипотезите, в които действието може да бъде извършено с цената на прекомерни разходи.

4.) Направената поръчка се обработва от служители на Дикар консулт ООД, които се свързват с поръчващия, на посочения от него телефонен номер. При проведения разговор на поръчващия се дава възможност да потвърди поръчката окончателно или да се откаже от нея, включително и да направи изменения по нея.

5.) След телефонно потвърждение от страна на поръчващия, Дикар консулт ООД  преминава към доставянето и прехвърлянето на собствеността на поръчаната стока.Плащане
Всеки клиент може да заплати цената на поръчан от онлайн магазина продукт чрез наложен платеж, банково плащане, кредитна или дебитна карта. 

При заплащане в брой с наложен платеж на поръчаните и доставени стоки,  Потребителят се задължава да заплати в момента на доставката,  пълната стойност на продукта съгласно потвърдената поръчка.

При заплащане по банков път, Потребителят заплаща сумата посочена в поръчката по банковата сметка на Дикар консулт ООД и след като плащането бъде потвърдено, наш служител изпълнява доставката на поръчаните стоки. Онлайн покупка на изплащане
Всеки Потребител, който желае да закупи чрез онлайн магазина продукт или продукти на изплащане, следва да кандидатства пред посочените под продукта кредитни институции за отпускане на стоков кредит.
Право да кандидатства за отпускане на кредит има само Потребител, чиято конкретна онлайн поръчка е с цена, равна или по голяма от 150 лева. 
Конкретните условия за кандидатстване и отпускане на кредит се определят едностранно от съответната финансова институция, съобразно кредитна й политика.
ВАЖНО! При кандидатстването за отпускане на кредит, освен настоящите общи условия, се прилагат и условията за кредитиране, определени от съответната финансова институция. Дикар консулт ООД не участва в кредитирането на покупката, в определянето на условията за кандидатстване за кредит, одобрението или отказът за кредитиране, определянето на условията и срока на договора за кредит и др. 


Доставка
Сроковете за доставка са съобразени с графика на куриерската фирма за съответното населено място. Точната цена на доставка може да се види преди финализиране на поръчката в количката за пазаруване, освен ако не е написано, че доставката е безплатна. Датата на доставка на поръчани през сайта продукти се уточнява при телефонното потвърждение на поръчката. 
Продуктите се доставят на получателите чрез куриерска служба или с наш представител. 
Доставката на закупени на изплащане чрез онлайн магазина продукти се извършва, след като клиента е подписал договор с предмет кредитиране в пълен размер на съответната поръчка. 
Закупените продукти, които са с безплатна доставка, ще бъдат получени чрез куриерска фирма.

Във връзка с постоянно променящата се динамична среда е възможно бързо изчерпване наличните количества на предлаганите от нас артикули. Поради  поскъпването на суровините и материалите на световните пазари е възможно увеличаване цените на предлаганите продукти по независещи от нас причини, за което предварително се извиняваме.Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена.
Потребител, по смисъла на Закона за защита на потребителите, има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в 14-дневен срок от доставката, като върне закупените продукти във вида (с количество или качество), в който са му били доставени, като Дикар консулт ООД ще възстанови заплатената сума.  На възстановяване не подлежат допълнителните разходи във връзка с доставката на продукти. 

Потребителят може по избор:
-  да изпрати попълнения формуляр за отказ образец, на адрес: гр. Плевен, ул. Българска авиация 13
- да ни уведоми изрично за това по друг, удобен за Потребителя начин (примерно чрез факс, писмо, изпратено по пощата, електронна поща и други).

Необходимо е също така Потребителят да представи/изпрати оригинал от касова бележка или фактура, издадени при закупуване на продукта, след което крайната продажна цена ще бъде възстановена на Потребителя.

Казаното в настоящите общи условия в раздела “Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена” се прилага изцяло и в случаите, в които договорът от разстояние има за предмет онлайн покупка на изплащане, с тази разлика, че в последния случай, Потребителят задължително следва да отправи всички свои претенции за договора за кредит директно към съответната финансова институция, кредитирала онлайн покупката предмет на отказа. С оглед избягване на всякакво съмнение Дикар консулт ООД няма да разглежда и няма да удовлетворява каквито и да е парични претенции, отправени от страна на Потребителя в случаите на отказ от договор с предмет онлайн покупка на изплащане.
Потребителят следва да поеме преките разходи по връщане на стоката.

Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания. Дикар консулт ООД си запазва правото, в случай, че върнатата стока е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, увредена от токов удар, с липсващи консумативи, гаранционна карта, да прецени дали да приеме върнатата стока.
Важно! Ако върнатата от купувача стока е използвана, Дикар консулт ООД не се ангажира, че ще възстанови цялата сума, заплатена при нейното закупуване!

Не се приема отказ от продажбата и за продукти, които са изготвени по поръчка или съгласно индивидуалните предпочитания на Потребителя, както и в останалите случаи по чл. 57 от Закона за защита на потребителите.

Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на Дикар консулт ООД преди изтичането на 14-дневния срок.Отговорност
Дикар консулт ООД не носи отговорност в случай на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в Интернет, технически или други обективни причини, включително и разпореждания на компетентните държавни органи. Дикар консулт ООД не носи отговорност за времето, през което Сайтът не е достъпен поради непреодолима сила. Дикар консулт ООД не носи отговорност за вреди, причинени от Потребителя на трети лица.


Всички права запазени
Всички изображения, картинки, текстове, документи, бази данни, програми и друга информация, публикувани на сайта, са собственост на Дикар консулт ООД или неговите партньори, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всяко възпроизвеждане, разпространение, промяна и др. на част или цялото съдържание на сайта е забранено и ще се преследва по предвидения от закона ред, освен ако е налице изрично съгласие на Дикар консулт ООД и/или неговите партньори за съответния вид използване.


Други
Дикар консулт ООД се ангажира да предоставя само услугите, представени в сайта, по начина,  по който са представени. Цялата информация,  представена на сайта, включително, но не само: дизайн, наличности, цени и местонахождение на продуктите, е валидна единствено и само към момента на представянето й, като Дикар консулт ООД си запазва правото по всяко време да я променя без предупреждение. Отговорност на Потребителя е да проверява редовно условията за ползване на сайта, както и представената информация за цени, наличности и т.н., за да е своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени. В случай, че е необходимо допълнително одобрение от наша страна, то следва да бъде дадено. В противен случай,  независимо от потвърждаване на поръчката, същата ще бъде считана за невалидна. При всички случаи промяната има действие занапред и не засяга потвърдени от страна на Дикар консулт ООД преди извършването й поръчки. За неуредените в настоящите общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. 
Потребителят и Дикар консулт ООД се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба могат да бъдат извършвани по електронен път и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и чл. 11 от Закона за електронната търговия. Предполага се, че електронните изявления, извършени от Потребителите на сайта, са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени от Потребителя при извършване на регистрация. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина продукти ще бъдат решавани със споразумение, в случай на непостигане на такова и ако подсъдността не е посочена императивно, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд.


Права на потребителите съгласно ЗЗП
Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.
(2) Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид:
1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие;
2. значимостта на несъответствието;
3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.
Чл. 113. (1) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
(2) (Предишна ал. 1 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114. 
(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
(5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.
Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:
1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
2. намаляване на цената.
(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
(3) (Нова – ДВ, бр. 61 от 2014 г. , в сила от 25.07.2014 г.) Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
(4) (Предишна ал. 3 – ДВ, бр. 61 от 2014 г. , в сила от 25.07.2014 г.) Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.
Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
(2) Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
(3) Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

Гаранционното обслужване не включва и не се отнася до:
- Продукт, който е използван, без да са спазени указанията от инструкцията за употреба.
- Продукт, за който се установи, че е използван не по предназначение.
- Подмяна на части, които подлежат на амортизация по време на нормална експлоатация.
- Продукт, който е повреден вследствие на неспазени указания за сглобяване и монтаж.
- Повърхностни наранявания по време на експлоатация на продукта при пренасяне, транспорт и съхранение.
- Повреда възникнала вследствие на небрежна експлоатация, съхранение в неподходяща среда или употреба за цели, различни от предназначението на продукта.
- Отстраняване на дефекти, получени в резултат на въздействие на външни сили - природни бедствия, слънчево греене, счупвания след удар с твърд предмет или катастрофа, промишлени изпарения, агресивни миещи препарати и подобни.
- Продукт, който е ремонтиран в неоторизирани от производителя сервизи или от други лица.
- Продукт, на който е извършена промяна или модификация на конструкцията.
- Отстраняване на повреди, получени в следствие на монтирани части и аксесоари, различни от спецификацията на продукта при продажбата му.


 Запознайте се с нашата Политика за личните данни, като посетите този ЛИНК>>>